Thankful Parents
Γιατί να γίνω δότρια ωαρίων;

Γιατί να γίνω δότρια ωαρίων;

Από τη στιγμή που έγιναν οι πρώτες ιατρικές δοκιμές τεχνητής γονιμοποίησης στα ζώα τη δεκαετία του ’50 και οι μετέπειτα δοκιμές σε ανθρώπους τη δεκαετία του ’70, αφοσιωμένοι επιστήμονες και ερευνητές κατάφεραν να επιτύχουν την πρώτη τεχνητή γονιμοποίηση και ζωντανή γέννηση μωρού στις 25 Ιουλίου, 1978 στην Αγγλία. Η γέννηση της Louise Brown δημιούργησε τέτοια επανάσταση στην ιατρική κοινότητα που πολύ γρήγορα, μέσα στη δεκαετία του ’80, εξαπλώθηκε η τεχνητή γονιμοποίηση και η Ιατρική Επιστήμη έδωσε τη δυνατότητα σε άτεκνους γονείς να προσεγγίσουν με νέα ελπίδα την πολυπόθητη ολοκλήρωση της οικογένειας τους με υγιή μωράκια.

Είναι ευνόητο ότι από τότε μέχρι τώρα, ο τομέας της τεχνητής γονιμοποίησης έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει άλματα προόδου με ασφαλή ιατρικά σκευάσματα, σύγχρονες ανώδυνες και μη επικίνδυνες τεχνικές και μεγάλη εξειδίκευση σε σχετικούς τομείς που η συμβολή τους είναι απαραίτητη.

Στο Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών Β. Αθανασίου, δεχόμαστε με ευαισθησία και σεβασμό την επιθυμία μιας γυναίκας να γίνει μητέρα αλλά ταυτόχρονα και την επιθυμία μίας γυναίκας να γίνει δότρια ωαρίων.

Ίσως εύκολα κατανοούμε την επιθυμία για μητρότητα αλλά έχουμε αναρωτηθεί ποτέ για τη συμβολή της δότριας; Γιατί θα πρέπει μία γυναίκα να το σκεφθεί;

Πρώτα από όλα, η απόφαση θα συνοδεύεται από την υποστήριξη και ενημέρωση του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου μας. Δεν θέλουμε να υπάρξει οποιαδήποτε αμφιβολία τόσο για τη διαδικασία όσο και για την ασφάλεια της υγείας σας. Επίσης μέσα από όλη τη διαδικασία, σαν δότρια θα έχετε κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα:

  1. Θα νοιώσετε τη μεγάλη συναισθηματική ικανοποίηση ότι τα πολύτιμα ωάρια σας δεν αχρηστεύονται αλλά βρίσκουν τον βιολογικό και ηθικό προορισμό τους.
  2. Θα συμβάλλετε στην εκπλήρωση των στόχων οικογενειών που θέλουν να γίνουν γονείς αλλά διάφορα γενετικά ή ιατρικά προβλήματα τους εμποδίζουν.
  3. Θα συνεισφέρετε στην αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού που σε πολλές χώρες μειώνεται δραστικά.
  4. Θα έχετε την ευκαιρία για μια δωρεάν πλήρη ενημέρωση για τη δική σας υγεία, μέσω ανώδυνων ιατρικών εξετάσεων. Εξάλλου θα λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες για τη δική σας αναπαραγωγική ικανότητα αν τυχόν τις χρειαστείτε στο μέλλον.
  5. Εάν ολοκληρωθεί η ωοληψία θα έχετε οικονομικά οφέλη -σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα ΦΕΚ Τεύχος B’ 5524/26.10.2022- για τα οποία θα ενημερωθείτε με κάθε λεπτομέρεια.
  6. Θα μας ρωτήσετε ότι θέλετε για τα διάφορα ανυπόστατα σχόλια που κυκλοφορούν ευρέως για την τεχνητή αναπαραγωγή. Θα έχετε ίσως ακούσει για επιβλαβή φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογικές επιπτώσεις, πρόωρη εμμηνόπαυση, δημιουργία καρκίνου και άλλα. Δεν υπάρχει καμία μελέτη ή στοιχεία που να υποστηρίζουν ειδικά το θέμα της δημιουργίας καρκίνου σε σχέση με την προσφορά ωαρίων.

Το καλύτερο σημείο να λύσετε τις απορίες σας είναι ένα γνωστό Επιστημονικό Κέντρο και όχι κάποια συζήτηση ή οτιδήποτε άλλο προέρχεται από φημολογία ή αμφίβολες πηγές.

Να είστε σίγουρες ότι η ασφάλεια σας και η ανάρρωση σας είναι ηθική μας ευθύνη και επιθυμία. Πάνω από όλα γιατί κρατάτε το θαύμα της ζωής στα χέρια σας.



a