Ωοληψία
ivfathenscenter

Εξωσωματική IVF

Ωοληψια

Η διέγερση ολοκληρώνεται όταν τα ωοθυλάκια αποκτήσουν το κατάλληλο μέγεθος (διάμετρος μεταξύ 18-20mm) και έτσι προσδιορίζεται η ημέρα και η ώρα της ωοληψίας.

Η ωοληψία πραγματοποιείται διακολπικά με τη βοήθεια υπερηχογραφικής παρακολούθησης και γίνεται υπό την επήρεια ελαφριάς νάρκωσης (μέθης).

Η μέθοδος είναι ανώδυνη και απαιτεί απλά ανάπαυση μετά το τέλος της για 30 λεπτά με 1 ώρα.

Την ίδια ημέρα συλλέγεται και το σπέρμα του συζύγου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (mens’ room). Το δείγμα επεξεργάζεται κατάλληλα ώστε να γίνει η γονιμοποίηση.

wolpsia-plai
ivfathenscenter

Συχνές ερωτήσεις για την

Ωοληψια

Πως γίνεται η ωοληψία;

Η ωοληψία είναι το στάδιο συλλογής των ωαρίων από τις ωοθήκες, κατά την οποία ο ιατρός με μια ειδική, λεπτή βελόνα αναρροφά το περιεχόμενο των ωοθυλακίων, δηλαδή τα ωάρια. Η διαδικασία παρακολουθείται καθόλη τη διάρκεια της με τη βοήθεια διακολπικού υπερήχου, ώστε να υπάρχει συνεχής έλεγχος. Στη συνέχεια τα ωάρια που έχουν αναρροφηθεί παραδίδονται στο εμβρυολογικό εργαστήριο για να γονιμοποιηθούν ή να καταψυχθούν.

Είναι επώδυνη η διαδικασία της ωοληψίας;

Όχι η διαδικασία είναι ανώδυνη και πραγματοποιείται υπό την την επήρεια ελαφριάς αναισθησίας (μέθης).

Πόσες μέρες ανάρρωση χρειάζεται η ωοληψία;

Μετά την ωοληψία, η ασθενής θα παραμείνει κλινήρης για περίπου μία ώρα και αφού σηκωθεί θα της χορηγηθούν οδηγίες από τον θεράποντα ιατρό σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση) καθώς και τη δίαιτα (διατροφικές συμβουλές) που συνιστάται να ακολουθήσει τα επόμενα 24ωρα.

Πότε θεωρείται επιτυχημένη η ωοληψία;

Η ωοληψία θεωρείται επιτυχημένη όταν προκύψει ικανός αριθμός ωαρίων, που χαρακτηρίζονται ‘’ώριμα”, ώστε να επιτευχθεί η γονιμοποίηση στο Εμβρυολογικό Εργαστήριο.

main_pic3

Ρωτήστε το γιατρό

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Οι επικοινωνίες σας είναι εμπιστευτικές. Θα σας απαντήσει ο κ. Αθανασίου το συντομότερο δυνατόν.

AZDQ

a