Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών
icon

Συνιδρυτής & Επιστημονική Υπεύθυνη Εργαστηρίου

Μαρία Σακελλαρίου

Η Μαρία Σακελλαρίου είναι πιστοποιημένη Ανώτερη Εμβρυολόγος (Senior Embryologist) από την European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) από την οποία έχει επίσης πιστοποιηθεί στην Ανάλυση Σπέρματος.

Από τις πλέον έμπειρες εμβρυολόγους στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα, ίδρυσε το Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών με τον Δρ. Αθανασίου και έκτοτε είναι υπεύθυνη για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του εμβρυολογικού εργαστηρίου.
Προηγουμένως είχε εργαστεί άλλα 13 χρόνια σε ιδιωτικά μαιευτήρια και μονάδες αναπαραγωγικής ιατρικής. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται μία από τις πρώτες μονάδες Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα, η οποία διασυνδέονταν με το “PIVET Medical Centre” στο Περθ της Αυστραλίας.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο επίσης απέκτησε Πτυχίο Βιολογίας. Διδάσκει από το 2010, μεταξύ άλλων στο ετήσιο σεμινάριο «Βασική Ανάλυση Σπέρματος» που διοργανώνει η ESHRE και η Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία καθώς και στο Μεταπτυχιακό Τμήματος «Αναγεννητική & Αναπαραγωγική Ιατρική» του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».
Έχει παραστεί ως ομιλήτρια σε πλήθος πανελληνίων συνεδρίων και έχει ανακοινώσει το πλούσιο  ερευνητικό της έργο σε εθνικά και διεθνή συνέδρια καθώς και σε επιστημονικά περιοδικά.

MARIA-SAKELLARIOU
a