Παρένθετη Μητρότητα
ivfathenscenter

Υπηρεσίες

Παρένθετη Μητρότητα

Με τον όρο παρένθετη μητρότητα αναφερόμαστε στην περίπτωση κατά την οποία μια γυναίκα δέχεται να κυοφορήσει το παιδί μιας άλλης γυναίκας, η οποία είναι η βιολογική του μητέρα. Δηλαδή η βιολογική μητέρα προσφέρει το γενετικό υλικό και η παρένθετη προσφέρει τη «φιλοξενία» του εμβρύου μέχρι τη γέννηση.

Πρόκειται για μια πράξη προσφοράς που δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες που αδυνατούν να κυοφορήσουν λόγω ανατομικών κυρίως προβλημάτων στη μήτρα, να γίνουν μητέρες μέσω ενός τρίτου προσώπου. Η διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη, διέπεται από τους νόμους 3305/2005 και επιτρέπεται μόνο όταν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι.

Πραγματοποιείται εξωσωματική γονιμοποίηση με τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια του ζευγαριού και στη συνέχεια τα γονιμοποιημένα έμβρυα μεταφέρονται στη μήτρα της παρένθετης

Πριν από τη διαδικασία της εμβρυομεταφοράς είναι απαραίτητο να έχει εκδοθεί ειδική δικαστική άδεια η οποία κατοχυρώνει τα δικαιώματα των βιολογικών γονέων και προστατεύει εξίσου και την παρένθετη μητέρα.

Η παρένθετη μητέρα μπορεί να είναι συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο ή ακόμα και άγνωστη στο ζευγάρι και η αποζημίωση που λαμβάνει καθορίζεται από το νόμο.

parentheti2
main_pic3

Ρωτήστε το γιατρό

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Οι επικοινωνίες σας είναι εμπιστευτικές. Θα σας απαντήσει ο κ. Αθανασίου το συντομότερο δυνατόν.

AZDQ

a