Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Συνιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Βασίλειος Αθανασίου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Είναι  Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο οποίο ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του με θέμα τη νεοπλασία του τραχήλου. Μετεκπαιδεύθηκε στην Ενδοσκοπική Χειρουργική και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στα νοσοκομεία Hôpital Cantonal de Fribourg (Ελβετία), Hôpital Universitaire de Genève HUG (Ελβετία), Centre Européen de Formation Pratique et de la Chirurgie Endoscopique – Perigeux (Γαλλία) και  Monash University – Melbourne (Αυστραλία).

Από το 1996 βρίσκεται στην Ελλάδα και ασχολείται με τον τομέα της ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, έχοντας συνεργαστεί με μονάδες Εξωσωματικής  και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα μεγαλύτερα μαιευτήρια της χώρας.
Το 2007 δημιούργησε με τη βιολόγο Μαρία Σακελλαρίου το «Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών- IVF Athens Center».  Είναι Επίσημος Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ιστολογίας-Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ενώ είναι μέλος και συμμετέχει στα Δ.Σ. και σε Συντακτικές Επιτροπές σε ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και περιοδικών. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπογονιμότητας (ESHRE) και η Εταιρεία Υπογονιμότητας Αυστραλίας (FSA).

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε θέματα υπογονιμότητας, υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και εξωσωματικής γονιμοποίησης ενώ συμμετέχει ενεργά σε οργανωτικές επιτροπές και ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις.

Βασίλειος Αθανασίου
a