Εξωσωματική Γονιμοποίηση
ivfathenscenter

Λίγα λόγια

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ IVF

Η Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF – In Vitro Fertilization) είναι η γνωστότερη μέθοδος στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, η οποία περιλαμβάνει τη γονιμοποίηση του ωαρίου και την επώασή του στο εργαστήριο. Τα στάδια της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης ξεκινούν από τη φαρμακευτική διέγερση των ωοθηκών και καταληγουν στην Εμβρυομεταφορά που αποτελεί την ολοκλήρωση μιας θεραπείας.

ivfathenscenter

Συχνές ερωτήσεις για την

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Πως γίνεται η Εξωσωματική Γονιμοποίηση;

Η Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF – In Vitro Fertilization) είναι η γνωστότερη μέθοδος στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και περιλαμβάνει τη γονιμοποίηση του ωαρίου και την επώαση των εμβρύων που προκύπτουν, σε εργαστηριακές συνθήκες.. η διαδικασία χωρίζεται σε διαφορετικά στάδια, που ξεκινούν από τη διερεύνηση της υπογονιμότητας μέσω ενός πλήρους γυναικολογικού, ανδρολογικού, αιματολογικού και ορμονολογικού ελέγχου, συνεχίζουν με τη φαρμακευτική Διέγερση των Ωοθηκών και καταληγουν στην Εμβρυομεταφορά, που αποτελεί την ολοκλήρωση μιας θεραπείας.

Πόσο κοστίζει η Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF) στην Ελλάδα;

Η εξατομικευμένη φροντίδα, ανάλογα με το πρωτόκολλο θεραπείας σε κάθε περιστατικό, οδηγεί σε διαφοροποίηση του κόστους. Συνήθως υπάρχει ένα σταθερό κόστος που περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται για μια θεραπεία γονιμότητας, με εξαίρεση τα φάρμακα και τον προγεννητικό έλεγχο. Τα έξοδα της φαρμακευτικής αγωγής για την εξωσωματική γονιμοποίηση στις περισσότερες περιπτώσεις δεν περιλαμβάνονται στα σταθερά κόστη και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη δοσολογία που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Ένα μέρος από το κόστος των φαρμάκων καθώς και του προγεννητικού ελέγχου καλύπτεται μέσω συνταγογράφησης ΕΟΠΥΥ

Μέχρι ποια ηλικία μπορώ να κάνω Εξωσωματική;

Οι διαδικασίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής επιτρέπονται μέχρι την ηλικία των 50 ετών, σύμφωνα με τους νόμους 4272/2014, 3305/2005 και 3089/2002 οι οποίοι ρυθμίζουν τα πλαίσια λειτουργίας των Μονάδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (Μ.Ι.Υ.Α.)

Είναι επώδυνη η διαδικασία της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης;

Η ακριβής διαδικασία δεν είναι επώδυνη, δημιουργεί όμως μία επώδυνη συναισθηματικά κατάσταση για τη σεξουαλική, οικογενειακή και αναπαραγωγική ζωή του ζευγαριού αλλά και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον. Έτσι ένας σύμβουλος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι πολύτιμος κατά τη διάρκεια των προσπαθειών γονιμότητας αφού φροντίζει να βελτιωθεί η μεταξύ τους σχέση και να εμπεδωθούν οι προσδοκίες για επιτυχή έκβαση της προσπάθειας.

main_pic3

Ρωτήστε το γιατρό

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Οι επικοινωνίες σας είναι εμπιστευτικές. Θα σας απαντήσει ο κ. Αθανασίου το συντομότερο δυνατόν.

AZDQ

a